Kemenes Vulkánpark

Fedezd fel Magyarország legnyugatibb bazaltvulkánját, az 5,5 éves, festői szépségű Ság hegyet! Térsége bővelkedik vulkáni élményekben: kiváló borokban, kiemelkedő minőségű gyógyvízben és itt található az ország egyetlen vulkanológiai látogatóközpontja, a Kemenes Vulkánpark.

Elképzelted már, milyen lehet egy vulkán gyomra belülről? Vajon mi okozza a kitöréseket? Hogy tényleg veszélyes-e egy aktív vulkán közelében élni? Itt minderre, a legmodernebb interaktív eszközökkel, felnőttek, diákok számára is élvezhetően kaphatsz választ és megismerkedhetsz a tűzhányók világával. Nálunk belebújhatsz egy vulkanológus bőrébe! Akár a védőruháját is magadra öltheted! Betekinthetsz egy vulkán gyomrába, szimulátorok segítségével pedig magad is előidézhetsz gejzír, vagy vulkánkitörést, akár földrengést is. Ezen túl, a kozmosz-béli bolygók óriásvulkánjaihoz is elkalauzolunk. Célunk, hogy élménydúsan sajátítsák el látogatóink a természettudományos ismereteket. Emellett ritka élményt nyújt besétálni és körülnézni egy hajdan működő vulkán kráterében.

Szolgáltatások: tárlatvezetések, rendhagyó természettudományos órák, gyermekfoglalkoztató, vezetett vulkántúrák a Ság hegy kráterébe, vulkanológiai tanösvény.

Turisztikai attrakciók: Vulkán- Gyógy és élményfürdő, JUFA Vulkán Resort **** (szálloda és kemping), borutak, lovaglás, irodalmi emléktúrák a VULKÁNSÁGBAN.

Kemenes-Vulkanpark IMG 5778

Kemenes Vulkánpark

Gyönyörű, érdekes, felfedezésre vár: VulkánSág! Törj ki a hétköznapokból! Vár hazánk egyetlen vulkanológiai látogatóközpontja, az 5,5 millió éves Ság hegy lábánál! 9500 Celldömölk, Sághegyalja körút 1. E-mail:  info@kemenesvulkanpark.hu
Honlap: www.kemenesvulkanpark.hu

banner 7PROBA 2014

banner 2014 pedaloca

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon