ELTE Térinformatikai Műhely

A térinformatika a térbeli adatok gyűjtésére, tárolására, adatbázisba szervezésére, elemzésére és térképi megjelenítésére szolgáló eljárások összefoglaló megnevezése (angolul geographical information system vagy geoinformatics, röviden GIS).

Közérthetően megfogalmazva egy térkép és egy adatbázis összessége, amely lehetővé teszi a térben zajló folyamatok modellezését – így hatékony és korszerű eszközként használható szinte bármilyen környezeti, társadalmi, illetve gazdasági vonatkozású döntés során.

A Térinformatikai Műhely azzal a céllal jött létre 2009 végén az ELTE Földrajz- és Földtudományi Intézetében, hogy iparági kapcsolatrendszert alakítson ki a GIS-szektor hazai szereplőivel. Az egyetemi háttér és a versenyszféra kooperációja kölcsönös előnyöket biztosít a kutatás-fejlesztés területén, hozzájárul a földrajzos hallgatók szakmai tapasztalat-gyűjtéséhez, valamint növeli az ELTE Geográfus MSc-diploma munkaerőpiaci ismertségét.

gis.elte.hu/teruleti-statisztikai-elemzesek

03 domborzatmodellezes

08 oktatas konzultacio kf egyuttmukodes

ELTE Térinformatikai Műhely

A nyuGIS felfedezés szolgálatában! Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C., Telefon: (06-30) 472-7021, E-mail: info@gis.elte.hu, Honlap: gis.elte.hu

Kapcsolódó anyagok: ELTE Térinformatikai Műhely

banner 7PROBA 2014

banner 2014 pedaloca

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon