2014. máj. 14., szerda 11:38 — Hírek

Kultúramentés és iskolaépítés

Hogyan kapcsolódik a Csoma Szobája Alapítvány és egy iskola megépítése a kutatóexpedíciók világához?

Sok éves értékmentő és értékteremtő munkája során a Csoma Szobája Alapítvány mindig is tudományos igényességgel állt hozzá az új kihívásokhoz és nehezen megközelíthető terepen végezte munkáját. Mindezt pedig a jelen összefüggéseibe helyezve, a helyi emberek érdekeit szem előtt tartva tette.

Az alapítvány hatodik éve dolgozik önkéntesekkel, magánadományokból a Himalájában, Kőrösi Csoma Sándor nyomdokain. Leginkább olyan projektekkel foglalkozik, amelyekre az állami szféra nem szívesen szán adófizetői pénzt, és talán nem is tudná hatékonyan saját körben megoldani őket. A Himalájában eddig felépült Napiskolák a legjobb példái a civil összefogás határokon átívelő erejének. Csoma emlékére elkezdődött egy szolár elven működő, télen is a Nap által felmelegített iskola felépítése, ami a magán és az üzleti szféra támogatása nélkül nem tudott volna megvalósulni, és további támogatások nélkül nem tudna befejeződni. Támogatóik elismerik, hogy a civilek által fontosnak tartott feladatokra érdemes áldozni, mert nélkülük szegényebb lenne a világ. A Quantis Magyarország legnagyobb független pénzügyi tanácsadója idén mögé állt a kezdeményezésnek és felvállalta, hogy Főtámogatóként kezeskedik a sikeresen elkezdett és félig már működő Napiskola befejezéséről. Az Agra Utazási Társaság indulása óta kitartó támogatója a kezdeményezésnek, a minőségi, hozzáértő kulturálisan érzékeny utazások szakértőjeként.

A Csoma Szobája Alapítvány igazán jó példa arra, hogy fontos közösségi célok elérése érdekében hogyan lehet összekovácsolni oly sok eltérő érdeket! Sikertült a tudomány szempontjait, a helyi közösség és az üzleti szféra érdekeit egyensúlyba hozni és mindezt egy-egy konkrét cél megvalósításáért hadrendbe állítani! Munkájukról az alapítvány szülőatyja Irimiás Balázs beszél a Nagyszínpadon 15.00 órakor kezdődő előadásában, standjukon pedig megismerkedhetnek az érdeklődők munkájukkal, támogatóikkal.

Bulcsu 1070892 parcor 1000 resize

banner 7PROBA 2014

banner 2014 pedaloca

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon