Családi Programok

Fedezd fel, hogy az általad „nem szeretem-nek tartott” állatok milyenek is valójában. Lásd, szagold, esetleg érintsd meg őket és ezek után válaszolj a feltett kérdésekre. Horgássz kedvedre, talán Te leszel az, aki kifogod az aranyhalat, ami 3 kívánságod teljesíti.. Legalább 1 halat azonban mindenkinek illik kipecázni. A feladatok megoldóira kisebb ajándékok és nyeremények is várnak!  
Egy igazi kávé vagy egy finom kakaó elkészítése még a Városligetben vagy a Normafán is komoly nehézségeket okozhat, nemhogy a távoli expedíciók alatt. A Pedalocafé mozgó triciklis kávézót a kávé és a kerékpározás szerelme hívta életre. Elgurul saját kerekén bárhova és hálózatoktól (víz, villany) függetlenül mesébe illő kávét készít a megszállottaknak.
Elképzelted már mi minden rejtőzik a talpad alatt a föld mélyén? Kíváncsi vagy hogyan lesz egy talajszelvény rajzból 3D-s ábra? Mit gondolsz, felismered a világ híres épületeit? És tudod is, hogy melyik ország, melyik városába kell utaznod, hogy élőben lásd? Az intézet standján képzeletbeli utazás, memóriajátékok, közösen elvégzett egyszerű laborvizsgálatok, a binokuláris mikroszkóp világa és a digitális domborzatmodell „építésének” rejtelmei várják az érdeklődőket. Mindenkit sok szeretettel várunk egy kis családi mókázásra és képzeletbeli utazásra az MTA CSFK Földrajztudományi Intézet varázsszőnyegén!
Haza lehet-e vinni egy tűzhányót? Nézzünk be egy afrikai kunyhóba! Hogyan készül a mandala? Gyártsunk ősmaradványt! És még sok-sok érdekesség kontinensről-kontinensre! Ha pedig a sok kalandban elfáradtunk, relaxálhatunk, jógázhatunk egyet a messzi Indiát idézve! Játékos, kalandos formában ismerhetik meg a gyerekek – de akár szüleik is – Földünk legnagyobb szárazulatait, a kontinenseket. A felfedezés az expedíciók sajátossága. A felfedezés öröméhez azonban nem kell feltétlenül elutaznunk. A kaland és az élmény a „négy fal” között is megszülethet. Ehhez hívjuk segítségül a fantáziát, játékot, kalandot, érdekességeket, melyek így maradandó élménnyé, akár tudássá válhatnak ezen a rendhagyó eseményen

banner 7PROBA 2014

banner 2014 pedaloca

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon